Klask til! Og 8 andre oppfordringer.

1. Vi driver i ferskvarebransjen

Vi baserer oss kun på sunn førstehåndsinformasjon i motsetning til ferdigtygde rapporter utgått på dato. Det vil si at vi selv går ut og henter de seneste tilgjengelige opplysningene som er relevante for oppgaven vi skal løse. Og vi foretrekker å sløye og rense selv i stedet for å benytte skinn- og benfrie frossenprodukter.

2. Ring oss i helgen

Vi føler ansvar for kunden hele uken, også om du måtte ha behov for en prat i helgen. Noen ganger kan det være prosjekter som haster, andre ganger hender det at du kommer på nye tanker som du vil ha respons på umiddelbart. Men prøv i det minste å unngå å ringe under Dagsrevyen!

3. Vi må hoppe høyere

Fordelen ved et mindre mediebyrå er at du som kunde får mer oppmerksomhet. Som relativt liten aktør er vi ikke bare nødt til å prestere mer, men vi kommer også så tett på kundens utfordringer at lysten og engasjementet øker tilsvarende. Vi kan ikke, og vil ikke, gjemme oss bort i et stort system. Ballen er vår!

4. Det mest trendy ordet hos oss er effekt

Medierådgiving styres naturlig nok av en rekke skiftende trender. For mange blir det viktig å følge med på “det som gjelder nå”. Mood Communication tror i tillegg at det gjelder å holde tungen rett i munnen. Alt behøver ikke finnes opp på nytt. Vi jobber alltid mot effekt, fordi det er det eneste som kan måles. Og jo da, det hender vi føler oss trendy også.

5. Vi gjør nesten alt for kunden

Vi står ikke bare på for kundene, vi dytter dem også. Heldigvis skjer det i stort sett i riktig retning. Årsaken er simpelthen at vi er avhengig av kundenes suksess. Når vi stiller de vanskelige spørsmålene, så er det dermed også i egen intresse. Det eneste vi ikke gjør er å klø deg på ryggen.

6. Vi er dårlige tapere

Mood Communication er et veltrent, lite lag av erfarne medierådgivere som hater å tape. Målet vårt er å hjelpe kunden å vinne kampen mot konkurrentene, og da er ikke det viktigste å delta, men å vinne.

7. Vi bruker ikke sminke i møter

Hos oss får du usminkede tall og fakta. Vi har ikke for vane å pynte på virkeligheten, men finner glede i å lete frem relevant informasjon for sammen å gjøre treffsikre valg. Velkommen til møte: Kom som du er!

8. Du møter alltid sjefen

Som kunde hos oss møter du den som er ansvarlig for prosjektet fra vår side. Dermed unngår du å havne i en situasjon der du stadig har med nye ansikter å gjøre. Mood Communication har en oversiktlig organisasjon der du aldri blir i tvil om hvem som har ansvaret. Vårt motto lyder omtrent slik: Kunden er kongen, mens vi bare er sjefen.